Global kockknivar är välkända för sitt distinkta utseende och för sin höga slitstyrka. Att köpa en kniv från Global är aldrig fel. Du vet vad du får och du vet att du får kvalitet och en kniv som du kan använda länge mellan slipningarna.

Men vilken Global kockkniv ska du välja? Här blir det genast svårare, eftersom valmöjligheterna är så stora. I den här guiden ger vi dig några tips och rankar vad vi tycker är de tre bästa alternativen för dig som är på jakt efter en bra Global kockkniv.

1. Global Kockkniv Olivslipad 20 cm

Det här är en Global kockkniv, tillverkad på samma sätt, i samma material och med samma höga kvalitet som alla andra Global-knivar, men den har en extra finess i form av olivslipningen.

Tack vare de små, slipade urgröpningarna på sidorna är denna kockkniv mycket lättarbetad, i synnerhet när du skär i kladdiga livsmedel, eftersom groparna hindrar maten från att fastna. Du kan alltså jobba fortare och effektivare i köket, med samma fantastiska skärresultat som med andra Global kockknivar.

Köp Kniven

2. Global G-2 Kockkniv 20 cm

Kockkniven G-2 från Global är något av en klassiker. Den är varken störst eller bäst, men det är en mycket bra kniv från Global och något av en instegsmodell som många börjar med.

Denna kniv är tillverkad av Cromova-18, alltså samma hårda rostfria stål som alla Global-knivar tillverkas av. Det borgar för att du får en mycket bra och slitstark kniv, som håller sig vass länge mellan slipningarna och som kommer att hänga med dig i årtionden om du sköter den väl.

När du vill ha en riktigt bra kniv för pengarna är detta ett mycket bra val.

Köp Kniven

3. Global G-1 Kockkniv 21 cm Rundad

Om du skär mycket kött önskar du ofta att din kniv inte var så spetsig, som Global G-1 Kockkniv. Istället för spets är den runt framtill, något som gör att den inte fastnar lika lätt. Det är framför allt praktiskt om du ägnar dig åt att försöka bena ur köttbitar eller om du behöver skära bort hinnor och senor.

Naturligtvis går den jättebra att skära annat med också. Det här är en helt vanlig Global kockkniv, tillverkad på samma sätt och i samma material som de andra modellerna, men med en annan form.

Köp Kniven

5 fördelar med global kockkniv

  • Hårt och slitstarkt material
  • Stort urval modeller
  • Både blad och handtag finns i flera storlekar
  • Klassisk och tidlös design
  • Inget trähandtag som kan spricka eller lossna.

Nackdelar med global kockknivar

  • Hårt och därför något ömtåligt material
  • Relativt dyra
  • Metallhandtaget faller inte alla i smaken.

Utmärkande för global kockkniv

Det som är utmärkande för Globals kockknivar är framför allt det hårda, slitstarka materialet Cromova-18 och förstås designen. De flesta knivar från Global tillverkas med bladet och handtaget för sig. Delarna svetsas samman och slutligen fylls handtaget med sand. Några enstaka modeller är smidda i ett stycke.

Sammanfattning

Global kockknivar finns i en uppsjö modeller och här finns en kniv för varje behov och önskemål. Det enda man kan klaga på är att handtagen är i stål. Det är inte nödvändigtvis en nackdel, men passar inte alla.