Kockknivar av märket Hattasan kommer från en japansk knivtillverkare med lite mindre sortiment och urval än många andra. Det gör inte knivarna sämre på något sätt och för de flesta betyder mindre sortiment och urval att det blir lättare att navigera och hitta rätt.

Hattasan kockknivar är alla tillverkade i stålsorten 420j2. Det är ett hårt rostfritt stål med mycket goda egenskaper som gör det lämpligt för knivtillverkning. Viktigast är förstås att knivarna får lång hållbarhet. Eggen håller sig vass länge. Eftersom det handlar om rostfritt stål kommer de inte heller att rosta, åtminstone inte vid normal hantering.

1. Hattasan kockkniv

Hattasan kockkniv är ett bra val för dig som vill köpa en japansk kockkniv, men har begränsad budget. Kniven har ett blad i precis rätt längd för att passa till det mesta du behöver göra i köket och har ett integrerat handtag som ligger väl i handen.

Priset är det inget fel på heller. När du köper en Hattasan kockkniv får du mycket kniv för pengarna. Den är japansk vilket borgar för kvalitet. Bladet är tillverkat i stål av hög kvalitet och håller skärpan länge. Om vi ska säga något negativt är det att designen är något tråkig, men design är förmodligen inte viktigaste skälet att köpa den här kniven.

Köp Kniven

2. Hattasan santoku

Santoku är japanska och betyder kockkniv, kort och gott. Detta är alltså en kockniv från Hattasan, men i något annorlunda design. Den här kniven är mer japansk i sitt utförande, om man så vill. Bladet är något kortare, men är i gengäld olivslipat och har alltså små gropar inslipade i sidorna av bladet, något som är en stor fördel när du skär kladdig mat.

I övrigt är den precis som övriga Hattasanknivar tillverkade i 420j2-stål som ger dig hög slitstyrka och en egg som håller sig vass länge, samtidigt som motståndskraften mot rost är mycket stor.

Köp Kniven

3. Hattasan brödkniv

Är en brödkniv en kockkniv? Det beror på. Denna brödkniv från Hattasan fungerar utmärkt som kockkniv till lite besvärligare uppdrag, som att skära benigt eller senigt kött. Den är tillverkad i samma stål och på samma sätt som övriga knivar från Hattasan, men med en tandad egg som gör den till en såg.

När du inte använder din brödkniv till att skära kött går den förstås utmärkt att använda till att skära bröd.

Köp Kniven

5 fördelar med Hattasan kockknivar

  • Fördelaktigt pris
  • Håller skärpan
  • Integrerat handtag som inte kan lossna
  • Bra balans – Kniven gör jobbet
  • Lagom storlek som passar de flesta

Nackdelar med Hattasan kockknivar

  • Begränsat urval modeller
  • Alla gillar inte handtag i stål
  • En hård egg är ömtålig

Utmärkande för Hattasan kockknivar

Kockknivarna från Hattasan utmärks av att de är japanska kvalitetsknivar, tillverkade i kvalitetsstål, enligt traditionella metoder och att de säljs till ett mycket fördelaktigt pris, med tanke på vad du får.

Sammanfattning

Kockknivar från Hattasan är håller hög kvalitet och är tillverkade av ett hårt och bra material som ger dig en hållbar kniv med bra skärresultat.

Vi tycker att knivarna är mycket prisvärda och rekommenderar Hattasan till dig som vill ha en äkta japansk kockkniv men har begränsad budget för knivinköp.