Kockkniv set säljs i mängder av utföranden och med väldigt varierande innehåll. Vad som är bäst kockkniv set kan vara svårt att avgöra. Första frågan att svara på för att kunna välja är vad du vill göra med knivarna. Vad brukar du göra i köket?

När du vet vad du vill göra blir valet lättare, men antalet alternativ kan fortfarande vara överväldigande. I den här guiden går vi igenom några bra modeller av kockkniv set som passar olika smaker och behov.

1. Global Knivset

Det här är ett bra och genomtänkt Global knivset som ger dig en kniv för varje tillfälle. Den stora kockkniven G2 är något av en klassiker och en vanlig första kniv bland Global-köpare. Till detta får du brödkniven, en grönsakskniv och den något mindre allkniven, som är flexibel och en liten skalkniv.

Global G-2 Kockkniv 20 cm, Global G-9 Brödkniv 22 cm Tandad, Global GS-5 Grönsakskniv 14 cm, Global GS-11 Allkniv 15 cm Flexibel samt Global GS-38 Skalkniv 9 cm.

Om du gillar Global-knivar och är ute efter ett kockkniv set är detta ett mycket bra val. Passar perfekt att ge bort i present också till den som flyttat hemifrån eller saknar ordentliga knivar. 

Köp Kniven

2. Tamahagane SAN Knivset 3 delar SN-1105 & SN-1108& SN-1118

Det här är ett klassiskt kockkniv set, bestående av kockkniv, skalkniv och brödkniv, men med en twist: Det är mycket exklusivt.

Exklusiviteten märks på priset förstås, men framför allt på vilka fantastiska knivar du får. Om du riktigt vill skämma bort dig själv eller någon du känner med ett bra knivset ska du välja det här alternativet.

Köp Kniven

3. Satake Houcho Knivset 3 delar med Balsabox

När du vill ha ett äkta japanskt kockkniv set men inte är gjord av pengar finns det här trevliga alternativet med tre knivar från Satake.

Du får en kockkniv, en sashimikniv och en kniv för att hacka grönsaker till ett mycket fördelaktigt pris. En kul detalj är att knivarna levereras i en låda av balsaträ, vilket förstärker känslan av autenticitet.

Köp Kniven

5 fördelar med Kockkniv set

  • Flera bra knivar i ett paket
  • Genomtänkta kombinationer, så att du har knivar till alla lägen
  • Lägre pris än lösa knivar
  • Perfekt som present
  • Vanligt som rea-vara

Nackdelar med Kockkniv set

  • Du kan inte välja sammansättning själv
  • Svårt att veta vad du verkligen behöver
  • Risk att du köper mer än vad du tänkt dig

Utmärkande för kockkniv set

Det flesta kockkniv set utmärks av att de innehåller liknande knivar i olika storlekar, men det förekommer också kombinationer med till exempel kockkniv, skalkniv och brödkniv. Ibland ingår ett knivställ. Det måste inte vara ett tecken på att det är ett dåligt knivset, men som vanligt säger priset något om vad du får.

Sammanfattning

Att köpa ett kockkniv set är en bra metod att få mer för pengarna. Med ett knivset får du nästan alltid ett lägre pris jämfört med om du hade köpt knivarna lösa. Det är dock viktigt att tänka igenom om det verkligen är just knivarna som ingår i setet du vill ha, eller om någonting annat passar bättre.

Ett knivset kan vara ett bra sätt att ge dig själv mycket knivar för pengarna, men det är också en bra och uppskattad gåva, till den som gillar att laga mat och uppskattar bra köksredskap. Extra uppskattat är det förstås om knivarna levereras i en vacker låda.