Vilken Mareld kockkniv är bäst? När det gäller kockknivar finns ett stort urval och många saker att ta hänsyn till. Här guidar vi dig till vilken av Marelds kockknivar som är bäst för just dig.

Mareld kockkniv är det smarta valet när du vill ha en bra svensk kniv, som håller länge men som inte är jättedyr.

1. Mareld Kockkniv 20 cm Sandelträ

Om du ska köpa en enda Mareld kockkniv är det den här du bör köpa. En 20 cm kockkniv är precis lagom stor för det mesta du normalt skär i köket, utan att vara för lång och otymplig.

Det skarpa knivbladet gör skärandet till en fröjd, och tack vare det bekväma handtaget kan du arbeta länge med kniven utan att den blir jobbig att hålla i. Skaftet är tillverkat i sandelträ. Det finns också en variant med skaft i olivträ, om du föredrar det.

Köp Kniven

2. Mareld Skalkniv 9 cm Sandelträ

När du redan har en kockkniv är det en skalkniv du behöver i köket. En skalkniv är precis som en kockkniv, men i mindre format. Som namnet antyder är den extra praktisk och smidig när du vill skala saker eller finskära i mindre format.

Skalkniven är Marelds kockkniv i miniatyr, men med samma genomtänkta design och bekväma handtag som den större modellen.

Köp Kniven

3. Mareld Brödkniv 20 cm Sandelträ

Är en brödkniv verkligen en kockkniv? Även om namnet säger annat så är en brödkniv det perfekta verktyget när du behöver skära större köttstycken, som kanske har ben och senor. Sågtänderna gör att det går betydligt mycket lättare.

Naturligtvis kan du även använda brödkniven till bröd och då kommer du verkligen att upptäcka vilken fröjd det är att skära med ett riktigt bra redskap.

Köp Kniven

5 fördelar med Mareld kockknivar

  • Svensk design med rena vackra linjer
  • Bra pris
  • Lätt att jobba med. Kniven gör jobbet åt dig
  • Bekvämt handtag i trä
  • Håller sig länge mellan slipningarna

Nackdelar med Mareld kockknivar

  • Hård egg som håller länge, men är ömtålig
  • Begränsat urval av modeller
  • Tål ej maskindisk

Utmärkande för Mareld kockknivar

Det som utmärker en Mareld kockkniv är den nordiska designen, med rena linjer, inspirerade av naturen. Det här är svenska kockknivar och det märks i hur materialen är noga utvalda och varsamt bearbetade

Sammanfattning

Mareld kockkniv är ett utmärkt val för dig som vill ha en kniv i klassisk svensk design, till ett riktigt bra pris. Den är inte billig på något sätt, jämfört med anonyma dussinknivar du kan köpa i mataffären, men sett till vad du får för pengarna är Mareld kockkniv ett bra köp.

Den vassa och välslipade eggen håller länge utan att bli slö, förutsatt att du är varsam och sköter om din kniv. Handtaget är bekvämt att hålla i och hela kniven är välbalanserad och lättarbetad.

Mareld är förstås inte någon exklusiv japansk kockkniv i avancerat specialstål, men för dig med begränsat prylbehov och måttlig budget är det ett mycket bra val som kommer att ge dig mycket matlagningsglädje nu och i framtiden.

Precis som med andra kockknivar och särskilt de med hård egg, gäller det att vara försiktig och inte misshandla kniven och att låta slipa den regelbundet.